Reactie burgemeester Van Belzen op aanslag Charlie Hebdo, Parijs

BARENDRECHT – Burgemeester Jan van Belzen geeft een reactie op de aanslag in Parijs, waar gisteren (Woensdag 7 januari 2015) 12 mensen omkwamen bij een aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo.

“Ook in Barendrecht zijn we buitengewoon geschokt door de aanslag in Parijs. Vrijheid van meningsuiting is een recht, en dat is grof geschonden. Als burgemeester vind ik dat we dat niet kunnen en mogen accepteren. We moeten de democratie en vrijheid van meningsuiting koesteren en daar pal voor staan.

Het is belangrijk dat we afstand nemen van dit geweld en dat we laten zien dat we dit nergens tolereren: niet in Frankrijk, niet in Nederland, niet in Barendrecht. De democratie is een groot goed.

Wat nu geprobeerd wordt is om angst te zaaien. Angst voor mensen die een ander geloof hebben, andere overtuigingen, andere waarden. Ik roep u op juist op tolerantie en respect. Sta open voor elkaar, er zijn veel meer overeenkomsten tussen mensen dan verschillen. Laten we focussen op de overeenkomsten tussen elkaar.

Wilt u uw steun betuigen door middel van demonstreren, dan kunt u terecht bij demonstraties in Rotterdam op Plein 1940, of in Ridderkerk op het Koningsplein. Deze beginnen om 18.00 uur.”Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »