Vuurwerk

BARENDRECHT – Sinds vanochtend (Zondag 30 november 2014) berichten de landelijke media over een vuurwerkverbod voor 19 gemeenten in Nederland. Barendrecht wordt ook in dit lijstje genoemd als gemeente die een vuurwerkverbod heeft ingesteld. De berichtgeving wordt op sommige nieuwssites ondersteund met een kaartje waarop de gemeente Barendrecht volledig rood is gekleurd.

Vuurwerkvrije zones

Dit vuurwerkverbod betekent echter niet dat er in heel Barendrecht geen vuurwerk mag worden afgestoken. Het verbod om vuurwerk af te steken geldt alleen voor ‘vuurwerkvrije zones’. In Barendrecht was dit voorgaande jaren (sinds 2012) alleen bij winkelcentrum Carnisse Veste. Winkeliers en bewoners hadden hier overlast van het vuurwerk waarna het college een vuurwerkverbod heeft opgelegd voor dit gebied (winkelcentrum, Middeldijkerplein/fietsenstalling, parkeergarage).

Waar zou jij een vuurwerkvrije zone willen in Barendrecht? Laat het weten in een reactie.

Zodra de gemeente de exacte vuurwerk beperkingen voor komende jaarwisseling bekend maakt lees je dit uiteraard direct op BarendrechtNU.

Vuurwerk pas vanaf 18:00

Het kabinet wil de afsteektijden van vuurwerk verkorten om zo de overlast overdag door vuurwerk te beperken. Dit plan gaat zeer waarschijnlijk door. Als het doorgaat, mag vuurwerk alleen nog tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur worden afgestoken (en dus niet meer vanaf 10.00 uur in de ochtend). Naar verwachting gelden de nieuwe afsteektijden vanaf komende jaarwisseling (2014-2015). U kunt een boete krijgen als u vuurwerk afsteekt buiten de toegestane afsteektijden.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »