Wethouder Vermaat in gesprek met Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht

BARENDRECHT – Wethouder Dirk Vermaat heeft maandag 25 augustus een ontmoeting gehad met het bestuur van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. De wethouder is in het nieuwe college verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Oude Dorpskern.

Voor de verkiezingen hebben de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en de Monumentencommissie er bij de politieke partijen op aangedrongen dat er een projectgroep komt die zich bezighoudt met het oude centrum van Barendrecht. Hierin moeten de verschillende groepen die een belang hebben bij deze buurt (zoals bewoners, ondernemers en bezoekers) en het gemeentebestuur zijn vertegenwoordigd.

De Oude Dorpskern kampt momenteel onder meer met leegstand van winkelpanden en met een gebrekkige verbinding met het moderne deel van het centrum.

Wethouder Vermaat wil zich sterk maken voor de oprichting van de projectgroep. Afgesproken is dat de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht het voorstel nu verder uitwerkt.

Foto: Wethouder Dirk Vermaat en voorzitter Peter Jongenotter van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. (Fotograaf: Pieter Dreef)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »