EINDHOVEN – De politie hield zaterdag 9 augustus in Eindhoven een man uit Barendrecht aan op verdenking van illegaal collecteren.

De meldkamer kreeg zaterdagmiddag een melding dat iemand mogelijk illegaal stond te collecteren voor een stichting die zich hard maakt voor patiënten met een bepaalde vorm van kanker bij een supermarkt aan de Limburglaan in Eindhoven. De gewaarschuwde agenten gingen poolshoogte nemen en troffen op de locatie een 42-jarige man uit Barendrecht aan die aan het collecteren was. De verdachte bleek geen vergunning te hebben om te collecteren. Hierop is hij rond 13.30 uur aangehouden. De collectebus met daarin een bedrag van ongeveer zestig euro is in beslag genomen. De man zit vast voor verder onderzoek.

Legitimatie en vergunning

Vraag een collectant voordat u iets doneert altijd om een legitimatiebewijs. Collectanten zijn verplicht een legitimatie bij zich te dragen. Heeft de persoon deze niet, geef dan geen geld. Bovendien moet voor elke collecte een vergunning zijn afgegeven. Vertrouwt u het niet bel direct de politie op 112 als de collectant nog aanwezig is. Is de collectant reeds weg, doe dan toch melding door te bellen naar 0900-8844 en een zo goed mogelijk signalement door te geven.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »