Vriendinnen loomen voor de Voedselbank Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Drie vriendinnetjes hebben geld ingezameld om eten te kopen voor de voedselbank Barendrecht. Ze deden dit door zelf loombandjes te maken en deze op straat te verkopen.

De afgelopen weken zaten Fiënna, Suze en Isis (zie foto) bijna dagelijks met elkaar te loomen: de laatste rage die vele kinderen al weken bezig houdt. Bij het loomen haak je elastiekjes in elkaar om er bijvoorbeeld een armbandje van te maken, het is een soort kruising tussen vingerhaken en punniken.

Eten voor de voedselbank

Bijna dagelijks zaten de meiden op straat gezellig met elkaar loombandjes te maken. De afgelopen tijd hebben ze niet alleen de bandjes gemaakt, maar deze ook zelf op straat verkocht. Nadat ze genoeg bandjes hadden verkocht gingen ze vandaag (Vrijdag 8 augustus 2014) naar de supermarkt om er eten van de kopen. Deze lekkernijen, waaronder koekjes en snoepjes, zijn de meisjes gelijk daarna naar de voedselbank gaan brengen. Hier waren de medewerkers van de voedselbank uiteraard erg blij mee.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Ingezonden foto, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »