BARENDRECHT – De gemeente heeft een heldere visie op de hond. Het dier dat de beste vriend van de één is, moet niet de grootste ergernis van de ander worden. Tegelijkertijd bieden wij honden ook de ruimte. Daarom zijn er losloopgebieden waar zij kunnen rennen en spelen.

Samen beslaan de losloopgebieden ongeveer 5 hectare. Dat is gelijk aan 8 à 9 voetbalvelden. De losloopgebieden zijn te herkennen aan gele bordjes. Hondenpoep hoeft hier niet te worden opgeruimd. Afhankelijk van onder andere de ligging van de losloopgebieden, wordt het gras van de meeste gebieden 2 tot 5 keer per jaar gemaaid.

Veiligheid

De losloopgebieden liggen over het algemeen aan de randen van de wijken, daar waar ook vaak auto- of fietsverkeer is. Het gebruik van de gebieden is op eigen risico. Een hond die niet goed luistert, kan in losloopgebieden waar een confrontatie met een auto of fiets op de loer ligt, beter worden aangelijnd. Dit voorkomt onveilige situaties. Er zijn ook losloopgebieden die meer afgezonderd liggen van het verkeer, zoals bij bedrijventerrein Bijdorp en sportpark Smitshoek.

Tijdelijke losloopgebieden

Op het terrein van het voormalige zwembad aan de Devel is een tijdelijk losloopgebied aangelegd. Afhankelijk van de ontwikkelingen op dit terrein kunnen er tot aan de start van mogelijke bouwactiviteiten honden los van de lijn worden uitgelaten. Na de zomervakantie leggen wij in de wijk Vrouwenpolder ook een tijdelijk losloopgebied aan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »