Hekken en handhaving tegen fietsers op Middenbaan: "Stap van je fiets, dan kost het je niets"

BARENDRECHT – Vanmiddag (Donderdag 13 juni 2024) zijn door de gemeente Barendrecht hekken geplaatst op de Middenbaan om fietsoverlast tegen te gaan. Wordt er toch gefietst, dan kunnen overtreders rekenen op een boete die kan oplopen tot 120 euro.

Wethouder van der Linden zette de hekken vanmiddag (Donderdag 13 juni 2024) samen met ondernemers, politie en handhavers van de gemeente neer op de Middenbaan.

Overlast van fietsers

Winkeliers Dennis Schouwenburg (Blue Basement) en Martijn van Schelven (Amo Food) zijn initiatiefnemers voor het plaatsen van de hekken. Martijn van Schelven: “De fietsoverlast is een grote ergernis van de winkeliers, gemeente en winkelend publiek. Naast buitengewoon storend, is het ook gevaarlijk. Daarnaast verkleint het de aantrekkelijkheid van de Middenbaan als winkelgebied.

Fietsers zijn zich niet altijd bewust van het fietsverbod in de winkelstraat maar het verbod wordt ook simpelweg genegeerd.

Wethouder Lennart van der Linden: “De hekken zijn bedoeld om mogelijke fietsers op het verbod te wijzen, strenge handhaving zorgt voor het werkelijke resultaat. Overtreders worden de komende weken niet langer gewaarschuwd maar direct beboet. Deze boete kan oplopen tot 120 euro. Ik heb liever dat dit geld wordt uitgegeven bij de winkels van onze lokale ondernemers.

Van Schelven is blij met de acties: “We hopen dat er vooral meer bewustwording komt ten aanzien van de fietsoverlast. De hekken in combinatie met handhaving zijn een duidelijk signaal en stap in de goede richting om de Middenbaan veiliger én weer een stukje aantrekkelijker te maken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »