Melvin (21) uit Barendrecht maakt van auto een rijdende kerstboom met duizenden lampjes

BARENDRECHT – Een opvallende verschijning is het op zijn minst te noemen: De Seat Ibiza van Melvin (21 jaar) uit Barendrecht is omgetoverd tot een rijdende kerstboom. Althans, de auto kan rijden en de lampjes kunnen aan, maar niet tegelijkertijd.

Melvin heeft samen met familieleden zijn auto volgehangen met gekleurde kerstlampjes. Waarom? Omdat het kan en omdat anderen het niet doen: “Puur de kerstgedachte

In totaal zit er zo’n 100 meter kerstverlichting op de auto. In theorie kán de auto ermee rondrijden: Alle kabels voor de stroomtoevoer zijn gekoppeld aan de auto, die voldoende kan leveren om de lampjes aan te zetten. Er zitten 3 kabels met lampjes met in totaal duizenden lampjes op de auto (om en nabij de 4.000 lampjes).

Je zult de auto echter niet rijdend mét verlichting tegenkomen in Barendrecht. Het is niet toegestaan om met deze verlichting (ingeschakeld) op de openbare weg te rijden. Dit was Melvin al niet van plan, maar werd gelijk duidelijk gemaakt toen de politie gisteravond (Zaterdag 23 december 2023) langs reed toen hij (stilstaand) de “extra verlichting” van zijn auto aan had staan. Agenten maakten eerst een foto en vertelden daarna nog wel dat er echt niet mee gereden mag worden met de verlichting aan.

Foto’s: De auto met duizenden lampjes van Melvin, o.a. naast de kerstboom voor het gemeentehuis van Barendrecht (rechts) (Foto’s: Ingezonden)

Een korte video van de auto vol met lampjes:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »