Rondweg Barendrecht krijgt een nieuwe rotonde aan de Boezemweg

BARENDRECHT – Dat je op de rondwegen van Barendrecht veel rotondes tegenkomt is bekend, maar binnenkort komt er daar nog één extra bij. Tussen de rotonde aan de Boezemweg (thv Amaliaplantsoen) en de rotonde bij de Ebweg wordt een nieuwe rotonde aangelegd ten behoeve van het nieuwe distributiecentrum van Albert Heijn op bedrijventerrein Ziedewij. Het wordt daarmee op dit stuk weg de vierde rotonde over een afstand van zo’n 850 meter rondweg.

De rotonde wordt aangelegd om het verkeer van het naastgelegen bedrijventerrein en de toekomstige woonwijk Stationstuinen van elkaar gescheiden te houden. Vrachtverkeer van voornamelijk de Albert Heijn hoeft dan niet meer over de Gebroken Meeldijk te rijden en daardoor ook niet het fietspad te kruisen om het distributiecentrum te bereiken.

Rotonde

Om de aftakking van de rotonde naar het naastgelegen bedrijventerrein te maken zal 2.150 vierkante meter water naast de huidige weg worden gedempt. Dit wateroppervlak wordt elders gecompenseerd. De 14 bomen die zullen worden gekapt voor de aanleg van de rotonde moeten ook alle 14 worden gecompenseerd door nieuwe bomen te plaatsen.

De rotonde wordt aangelegd ter hoogte van de huidige doodlopende weg Ziedewij (op bedrijventerrein Ziedewij), vlak voor/na de tunnel onder het treinspoor door: “De rotonde is zo ver mogelijk van de tunnel afgelegen, waardoor verkeersdeelnemers uit de tunnel voldoende tijd en zicht hebben voordat ze bij de rotonde uitkomen.“, aldus de verkeerskundige van de gemeente Barendrecht. Het huidige fietspad zal met een boogje rond de rotonde worden gelegd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »