Omgekeerde Nederlandse vlag 'gehesen' op gemeentehuis, vlag weggehaald

BARENDRECHT – Gisteravond (Maandag 29 augustus 2022) hebben één of meer onbekend gebleven personen een omgekeerde Nederlandse vlag ‘gehesen’ op het gemeentehuis van Barendrecht. De omgekeerde Nederlandse vlag (blauw-wit-rood) wordt recent veelvuldig gebruikt als vorm van protest tegen diverse vormen van (gepland) overheidsbeleid.

De vlag was op een plek aan het gemeentehuis gehangen waar normaal gesproken ook de ‘echte’ Nederlandse vlag van de gemeente wordt gehesen: Aan de vlaggenmast aan de voorzijde van het gemeentehuis, normaliter bereikbaar via het balkon aan de voorzijde.

Protest

De vlag werd vanochtend (Dinsdag 30 augustus 2022) vroeg al direct opgemerkt door passanten. De gemeente kon vanochtend (Dinsdag 30 augustus 2022) niet direct reageren op de vraag wat er aan de hand was. Halverwege de middag is de vlag wel weggehaald door de gemeente. Dit zou naar verluidt langer hebben geduurd dan gewenst omdat het touwtjes systeem om de vlag te hijsen/naar beneden te halen kapot was.

Het ging in ieder geval niet om een vlag die per ongeluk verkeerd was gehesen door de gemeente zelf en ook niet om een vlag die door een defect (touwtje) op zijn kop hing. De Nederlandse vlag wappert in de regel alleen op het gemeentehuis als dit volgens de vlaginstructie de bedoeling is. Dat is deze dagen niet het geval.

De vlag aan het gemeentehuis was daarnaast veel kleiner dan de officiële vlag van de gemeente en op twee rotondes van de rondweg in Barendrecht zijn afgelopen nacht ook omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen (Leedeweg – Boezemweg).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »