Demonstratie op Vrijenburgviaduct, toeterende auto's over de A15

BARENDRECHT –Op het Vrijenburgviaduct in Barendrecht begon om 15:00 uur een demonstratie. Een groep van zo’n 30 personen zwaaiden hier met omgekeerde Nederlandse vlaggen en hingen spandoeken op boven de snelweg A15. Omwonenden hoorden vooral het getoeter van vrachtwagens en automobilisten op de A15.

Hoewel de omgekeerde Nederlandse vlaggen (blauw-wit-rood) en de rode zakdoeken recent worden gebruikt tijdens de ‘boeren protesten’ (tegen de stikstofmaatregelen) en steunacties voor de boeren, was het vanmiddag (Donderdag 14 juli 2022) een bredere demonstratie met diverse boodschappen: Zo hing er ook een ‘NOS = Fakenews’ en een ‘Koop lokaal’ banner aan het viaduct over de snelweg A15. De demonstranten zelf spraken zich ook uit tegen premier Rutte en het World Economic Forum (WEF).

Op het viaduct stonden op beide kanten demonstranten, dus beide rijrichtingen op de A15 kregen de vlaggen en banners te zien. Ook het verkeer op het Vrijenburgviaduct zelf kwam regelmatig toeterend voorbij.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »