Wijk Buitenoord van boven (Drone foto)

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht waarschuwde eind vorige week via social media voor oplichting aan de deur ‘met de Groene Bon actie’: Een soort subsidie voor inwoners om met korting producten voor de woning te kopen om deze duurzamer te maken.

Afgelopen week heeft de gemeente van één inwoner een melding ontvangen over een poging tot oplichting aan de deur: Een man belde aan bij meerdere woningen aan de Kempenaar en deed zich voor als medewerker van Stedin. Hierin sprak de man ook over de Groene Bon actie van de gemeente. Het lijkt erop dat hij smoesjes gebruikte in een poging om binnen in de woning te komen (babbeltruc).

Volgens de melder zou de man bij meerdere huizen in de straat hebben geprobeerd met dit verhaal binnen te komen“, aldus een woordvoerder namens de gemeente. De gemeente deelde vorige week vrijdag de volgende waarschuwing: “Let op: er zijn oplichter (sic) actief met de Groene Bon-actie! Laat mensen die zonder afspraak langskomen om bijv. je cv zuiniger af te stellen niet binnen. Dit gebeurt alleen op afspraak en door de deelnemende ondernemersBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »