Uitbreiding voor Kaaswinkel De Weypoort op de Middenbaan

BARENDRECHT – Kaaswinkel De Weypoort heeft toestemming gekregen van de gemeente om de winkel op de Middenbaan uit te breiden. Net als de buren van ‘Bonheur by Lust’ mag het winkelpand aan de achterkant worden uitgebreid. Tegelijk met de vergunning voor de uitbreiding is er ook toestemming voor het plaatsen van (een) nieuwe gevel(reclame).

De start van de nieuwbouw, met eerst wat sloopwerkzaamheden, staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022. De winkel wordt zo’n 35-40m² groter met de uitbouw.

Uitbouw

Er wordt een uitbreiding aan de achterzijde van het bestaande winkelpand gerealiseerd. Ook wordt de bestaande doorloop tussen het Achterom en de Middenbaan vernieuwd met een nieuw te realiseren publieke trap” Het bestaande gebouw blijft staan, alleen de koelruimte aan de achterzijde zal worden verplaatst. Voor de koelruimte wordt 10m² ruimte gemaakt in plaats van de huidige 5m². Het nieuwe gebouw krijgt ook een keldertje (‘souterrain‘) aan de achterzijde van 10m² groot.

Doordat het gebouw zal worden doorgetrokken vanuit de muur van het huidige gebouw, wordt de (openbare) trap naast de winkel onderaan breder. Momenteel zit hier een versmalling vanwege het uitstekende plateau aan de achterzijde van de winkel.

Bouwplaats

Tijdens de werkzaamheden zal het Achterom gedeeltelijk worden afgesloten met twee rolhekken. Na werktijd en in de weekenden worden deze opengezet om de openbare weg toegankelijk te houden. Tijdens werkzaamheden is de doorgaande weg aan het Achterom ter hoogte van de winkel dus afgesloten. Een deel van het parkeerterrein zal als bouwplaats worden ingericht.

Update, 20 jan 2022:

Foto’s via: Weypoort / Ingenieursbureau AKMBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »