ANTWERPEN/ROTTERDAM – In de haven van Antwerpen is vorige week woensdag een container onderschept met daarin 436 kilo cocaïne. De container was afkomstig uit Colombia en had als eindbestemming een bedrijf in Rotterdam dat fruit importeert. Bij een controle trof de Belgische douane in het dak van de container 320 pakketten met cocaïne aan.

Verdachten

De container was donderdag vanuit Antwerpen naar Rucphen gebracht. Diezelfde avond hield de politie vier verdachten aan. Een 53-jarige man uit Barendrecht, een 49-jarige Guatamalese man en een 26-jarige Nederlander van Colombiaanse afkomst zonder vaste woonplaats zijn in een loods in Rucphen aangehouden.

Een 26-jarige Colombiaanse man uit Den Haag werd in een personenauto in de directe omgeving van de loods door de politie aangehouden. De vier worden verdacht van de invoer van cocaïne en het plegen van voorbereidingshandelingen.

De politie heeft woningen en loodsen in Rotterdam, Den Haag, Barendrecht en Rucphen doorzocht. Hierbij is administratie, meerdere mobiele telefoons en 8500 euro contant geld in beslag genomen.

De verdachten worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »