Rotary Santa Run-actie 2020 levert € 6.600 op voor Hospice de Reiziger

BARENDRECHT – De Rotary club Barendrecht had afgelopen jaar graag de 8e Santa run in Barendrecht georganiseerd. Corona gooide roet in het eten. Een grote tegenvaller voor deelnemers en organisatoren, maar een nog grotere tegenvaller voor Hospice De Reiziger, dat zich ieder jaar (vorig jaar € 8.200) op een flinke opbrengst van de run kan verheugen. En dat in een jaar waarin veel fundraising evenementen voor het hospice ook al niet konden doorgaan.

Bijdragen

Leden van Rotary club Barendrecht (vanaf de oprichting betrokken bij het hospice) namen daarom het initiatief de sponsors van de vorige editie te benaderen, te beginnen met de hoofdsponsor Hoek en Blok, accountants en belastingadviseurs. Zij zegden direct ruimhartig een bijdrage toe.
Vervolgens zijn ook andere lokale bedrijven benaderd om een bijdrage te leveren. En, hoewel vele daarvan zelf ook een moeilijk jaar achter de rug hadden, is er toch een behoorlijk bedrag gedoneerd.

Alternatief

Daarna heeft de Rotary club een publiciteitscampagne opgezet en particulieren, waaronder ook lopers van eerdere edities, opgeroepen om te doneren. Voor hun was er de website santarunbarendrecht.nl waar zij foto’s en filmpjes van de vorige edities konden bekijken, als alternatief voor de echte loop. Ook is gevraagd € 5 over te maken op de bankrekening van de Santa run: “Wie dat deed kreeg daarvoor weliswaar geen Santa-pak, maar steunde wel een heel goed doel. Velen hebben zich dat aangetrokken en geld gedoneerd.

In de week voor de geplande run op 19 december, hebben door heel Barendrecht spandoeken gehangen waarin werd herinnerd aan de Santa run en de website. “Ook waren de sponsors goed in beeld, want hen komt veel lof toe voor hun bijdrage, die ook nog eens vorm kreeg in een grote advertentie in de kersteditie van De Schakel“, aldus de organisatie van de Rotary club Barendrecht.

Het eindresultaat is dat voorzitter Frank Berkhout en penningmeester Henk Vermeiden namens de Rotary club Barendrecht een cheque ter waarde van € 6.600 konden overhandigen aan het hospice. Voorzitter van hospice De Reiziger, Bert Pothoven, nam die met grote dank in ontvangst.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »