Pieten verrassen gezinnen met zakken vol cadeautjes

BARENDRECHT – Vrijdagmiddag gingen twee Pieten op pad met zakken vol cadeautjes. Ze gingen op weg naar verschillende Barendrechtse gezinnen die zelf niet voor sinterklaascadeautjes konden zorgen.

Terwijl het voor de meeste gezinnen normaal is dat kinderen op pakjesavond mooie cadeaus krijgen, zijn er ook ouders die het feest noodgedwongen overslaan omdat iets extra’s er voor hun niet inzit. De lokale Rabobank wilde hier graag iets aan doen en meldde zich met een groepje vrijwilligers bij Stichting Present Barendrecht. Vervolgens regelde Present projectcoördinator Esther Dost via Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden gezinnen waar een Pietenbezoek erg welkom was.

Cadeautjes

De Pieten hadden vrijdag veel zin om op pad te gaan en liepen zingend en springend door de straten. Omdat Sinterklaas net als iedereen thuis moest werken, kon hij er helaas niet bij zijn. Maar daar had hij een oplossing voor bedacht: de Pieten konden inbellen, zodat alle kinderen hem op beeldscherm konden zien en toch met hem konden praten.

Het was overduidelijk dat Sint ervaren Pieten had gestuurd. Zelfs de kinderen die eerst gespannen en afwachtend waren, zwaaiden de Pieten aan het eind van het bezoek enthousiast uit. Met een mooi cadeau, een mandarijntje en een zakje kruidnootjes in hun hand kon hun Sinterklaasfeest niet meer stuk!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »