IKEA Barendrecht

BARENDRECHT – Een 63-jarige inwoner van Barendrecht is in september veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur voor oplichting. De oplichting vond al op 4 november 2019 plaats, maar kwam afgelopen maand pas voor de rechter.

De IKEA-klant had in de winkel een goedkoop/afgeprijsd tapijt uitgezocht en het prijskaartje hiervan afgehaald. Vervolgens is een duurder tapijt gepakt, ook hier het prijskaartje afgehaald en het goedkopere prijskaartje op geplakt.

Hierdoor is de veroordeelde schuldig bevonden aan oplichting, of juridisch specifieker: ‘zichzelf en/of een ander wederrechtelijk te bevoordelen door listige kunstgrepen (..) (een medewerker van) IKEA heeft bewogen tot de afgifte van enig goed (…), te weten afgifte van een tapijt voor een lagere prijs, dan de werkelijke prijs.

Taakstraf

De politierechter heeft de IKEA ‘klant’ veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur, waarvan 30 voorwaardelijk. Deze 30 uur hoeven alleen te worden uitgevoerd als de veroordeelde binnen 2 jaar weer de fout in gaat en wordt veroordeeld. Mocht de veroordeelde de taakstraf niet uitvoeren, dan zal dit worden vervangen door 30 dagen hechtenis (waarvan ook weer 15 voorwaardelijk).

Artikelfoto: Archieffoto van IKEA BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »