Barendrechtse Waarderingsoorkonde voor 25 vrijwilligers Snuffelmarkt

BARENDRECHT– [Foto’s] Vanochtend (Zaterdag 19 september 2020) ontvingen 25 vrijwilligers van de werkgroep Snuffelmarkt van burgemeester Jan van Belzen een Waarderingsoorkonde. Zij ontvingen de oorkonde omdat zij zich al dertig jaar inzetten voor de Dorpskerk. Dit doen zij door geld in te zamelen voor het Dorpskerk-complex. Ook zorgen zij voor verbinding, zowel tussen de vrijwilligers onderling als met de ‘snuffelaars’. Daarnaast krijgen bruikbare spullen een tweede, derde of zelfs vierde leven.

Burgemeester Jan van Belzen laat weten dat deze vrijwilligers van groot belang zijn in onze gemeenschap: ‘De vrijwilligers staan elke week klaar. Ook in deze moeilijke tijd van corona dienen zij de gemeenschap, hetzij met de nodige maatregelen. Met elkaar geven ze dit werk op de grens van kerk en samenleving vorm. Ze zorgen voor verbinding in onze gemeenschap. Deze bezielde inzet dient zoveel doelen in de Barendrechtse gemeenschap. Dat is een groot compliment waard.

De gemeente Barendrecht en de wijkraad van Kerkrentmeesters van de Protestantse Dorpskerkgemeente zijn de vrijwilligers zeer erkentelijk.

Snuffelmarkt

De Snuffelmarkt vindt al 30 jaar plaats met behulp van 25 vrijwilligers. De Snuffelmarkt en de Koffiehoek hebben een stevige sociale functie verworven binnen de Barendrechtse samenleving. De Snuffelmarkt is wekelijks geopend op zaterdagochtend of woensdagavond. Er worden overtollige spullen gebracht. Die worden gesorteerd, geprijsd en weer verkocht. De spullen vinden dankzij de kleine prijs hun weg naar Barendrechters met een kleine beurs. Zo worden ook inwoners ondersteund die het niet zo breed hebben.

Door de coronamaatregelen lag het werk tijdelijk stil. Na een maandenlange sluiting konden de activiteiten onlangs weer worden opgestart. De Koffiehoek is voorlopig nog wel gesloten.

De Snuffelmarkt ontstond in 1990 uit de stichting Orgelfonds Dorpskerk Barendrecht. Het eerste doel was geld bij elkaar brengen voor de vernieuwing van het orgel van de Dorpskerk. Zo startte de verkoop van tweedehands spullen. Het initiatief sloeg zo goed aan, dat het een wekelijkse verkoop werd. Het doel werd later het onderhoud aan het Dorpskerk-complex.

Inkomsten voor de Dorpskerk

Al bijna dertig jaar worden de opbrengsten van de Snuffelmarkt ingezet voor het onderhoud van de Rijksmonumentale Dorpskerk. Dit levert elk jaar zo’n 12.000 euro op. Dat wordt niet alleen besteed aan de Dorpskerk zelf, maar ook aan het onderhoud van de Oude Pastorie en gebouw De Ontmoeting. Met de jaaropbrengst van 2019 kon het binnen schilderwerk worden gedaan. Dit jaar wordt een bijdrage geleverd aan nieuwe stoelen voor De Ontmoeting.

Waarderingsoorkonde

De waarderingsoorkonde kan als blijk van bijzondere erkentelijkheid worden toegekend aan verenigingen, stichtingen en soortgelijke rechtspersonen, die zich gedurende minimaal tien jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor de Barendrechtse gemeenschap. Iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding kan via het aanvraagformulier op: barendrecht.nl/gemeentelijke-onderscheiding.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »