Bromfiets rollerbank controle aan de Bachlaan

BARENDRECHT – De politie heeft gisteravond (Woensdag 1 juli 2020) een bromfietscontrole gehouden op de Bachlaan in Barendrecht. Bromfietsers werden naar de controleplek op het parkeerterrein bij sporthal Aksent/basisschool de Draaimolen gehaald. Hier stond o.a. de rollerband (snelheidscontrole) en werden de papieren van de bestuurders gecontroleerd.

In totaal werden er 25 bromfietsen gecontroleerd. Zes boetes werden uitgeschreven voor een te hoge (constructie)snelheid van het voertuig op de rollerbank. De hoogst gemeten snelheid was 80km/u. Twee boetes werden uitgedeeld voor het vasthouden van de mobiele telefoon op het bromfiets en één bestuurder reed zonder rijbewijs.

Geen rijbewijs

De actie was een samenwerking van de wijkagenten in Barendrecht en Heerjansdam. In Heerjansdam werd eveneens een bromfiets controle gehouden: Hier werden 14 voertuigen gecontroleerd met als resultaat 2 boetes voor de te hoge snelheid en 1 keer rijden zonder rijbewijs. De reden van het ontbreken van een rijbewijs was in dit geval snel te verklaren: De bestuurder bleek nog maar 14 jaar oud te zijn en de bromfiets zonder toestemming van zijn ouders te hebben meegenomen. Daarnaast reed de bromfiets te snel. De politie laat weten “een goed gesprek met de ouders te hebben gevoerd“.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »