Vrijwilligers gezocht voor natuurlessen Rhoon en Barendracht

BARENDRECHT – ARK Natuurontwikkeling en de Vereniging Albrandswaards Landschap (VAWL) zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die veldlessen willen begeleiden bij Rhoon en Barendrecht. In maart start een training voor toekomstige veldlesbegeleiders.

Voor veel scholen in Barendrecht en Albrandswaard zijn de veldlessen inmiddels een bekend fenomeen. De leerlingen van groep 7 & 8 krijgen in de klas eerst een presentatie over het onderwerp “Klimaatbuffer IJsselmonde”. Ze krijgen uitleg over dit project dat ontwikkeld wordt aan de zuidkant van het eiland IJsselmonde. Het zal de komende jaren gaan zorgen voor een veilige, gezonde en natuurlijke waterhuishouding in een drukbevolkt gebied.

Na deze leerzame binnenles staan de kinderen te trappelen om het gebied te gaan ontdekken. Dat gebeurt op een ander moment, meestal een week later. Dan komt de klas naar de Zuidpolder of de Koedood. Hier gaat de klas in groepjes aan de slag met leuke opdrachten en onderzoeksmaterialen. Een aantal ouders begeleidt de kinderen hierbij.

Om dit programma de komende jaren voortgang te laten hebben zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die in dit profiel passen:

  • Je struint graag met kinderen in de natuur en laat ze het liefst zelf de natuur beleven;
  • Je bent bereid presentaties te verzorgen in de klas en groepen te begeleiden in de natuur;
  • Je kunt goed samenwerken;
  • Je bent regelmatig doordeweeks (tijdens schooltijd) beschikbaar, met name in de periode tussen april en november (uitgezonderd de schoolvakanties)

We gooien je natuurlijk niet in het diepe. Daarom wordt er binnenkort een cursus van 4 dagdelen verzorgd. De cursus vindt iedere vrijdagmiddag in maart plaats in de Koedood. Daarna kun je een aantal keren meekijken tijdens de presentaties en de buitenlessen. Geef je op via dit e-mailadres: werkgroep.nn.vawl [@] gmail.com Wil je meer informatie over het project, kijk dan op www.ark.eu/ijsselmonde Voor meer informatie over de cursus neem je contact op met Paul Grootenboer, 06-20447078, paul.grootenboer [@] ark.euBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »