Archieffoto: Stekker (Elektriciteit, stopcontact)

BARENDRECHT – Een deel van de wijk Molenvliet zit momenteel zonder stroom. Om 22:20 uur ontving BarendrechtNU de eerste meldingen over de stroomstoring.

Netbeheerder Stedin heeft nog geen melding gemaakt van de storing, het is nog niet bekend wanneer de storing is opgelost.

Meldingen komen tot op heden o.a. vanaf de van Bronkhorstvliet, Rooverevliet,van Pallandtvliet, Wassenaarvliet ,Elisabeth Catsvliet, Jacoba Pompevliet  (deels) en de Van der Dussenvliet. Het lijkt vooralsnog alleen om een deel van de wijk Molenvliet te gaan. Meldingen in directe omgeving waar wel stroom is in huis: Van Brakelvliet en Van Riedevliet, maar daar (deels) geen straatverlichting. Ook hebben diverse buurtbewoners melding gemaakt van een storing in de Ziggo aansluiting.

  • Update 6 aug, 20:50 uur: De storing is sinds vanochtend (Donderdag 25 juli 2019) verdwenen uit het storingenoverzicht van Stedin. Onduidelijk of het probleem nu permanent is verholpen. Een oorzaak is uiteindelijk nooit meer genoemd door Stedin.
  • Update 1 aug, 22:50 uur: De storing staat nog steeds als ‘Niet opgelost’ geregistreerd bij Stedin. De straatverlichting is daarom nog steeds ‘van slag’ en staat overdag aan en ‘s nachts uit.
  • Update 27 juli, 22:45: De storing is nog steeds niet volledig verholpen. Diverse straten zitten nog zonder straatverlichting en ook Ziggo abonnees in het betreffende gebied hebben nog niet allemaal internet en digitale TV beschikbaar. Stedin heeft nog geen dag/tijd bekendgemaakt waarop het probleem volledig verholpen zou moeten zijn.
  • Update 26 juli, 21:42: De bewoners hebben inmiddels weer stroom. Nav de vorige update: Mogelijk is alleen het aggregaat vervangen ipv een definitieve oplossing doorgevoerd (er komt momenteel nog tegenstrijdige info binnen).
  • Update 26 juli, 21:30: De getroffenen zitten momenteel weer zonder stroom. Stedin is naar verluidt bezig om weer terug te schakelen naar het vaste elektriciteitsnet i.p.v. het tijdelijk geplaatste aggregaat (Update: Enige onduidelijkheid, maar mogelijk wordt het aggregaat vervangen door een nieuwe, ipv terugschakelen naar het stroomnet).
  • Update 26 juli, 11:15: Een buurtbewoner laat weten dat er weer stroom is dankzij een (luidruchtig) noodaggregaat. Aan een definitieve oplossing wordt nog gewerkt door Stedin.
  • Update 26 juli, 08:30: Sinds 02:00 uur vannacht (Donderdag 25 juli 2019) zou er volgens meldingen weer stroom zijn in de betreffende straten. Stedin heeft nog niet gemeld dat het probleem volledig is opgelost. Een oorzaak is ook nog niet bekendgemaakt.
  • Update 23:54: Stedin werkt sinds 22:50 uur aan een oplossing, maar op dit moment is er nog geen geschatte eindtijd bekend.
  • Update 22:45: Netbeheerder Stedin maakt inmiddels ook melding van de stroomstoring en schat dat het om minder dan 25 aansluitingen gaan. Oorzaak en eindtijd nog niet bekend. Obv het aantal meldingen in de afgelopen 20 minuten lijkt het aantal van ‘minder dan 25’ wel hoger te zijn.

Updates volgen zodra deze beschikbaar zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »