Pluim / Veer

BARENDRECHT – Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom geeft de Gemeente Barendrecht alle mantelzorgers een Pluim van 150 euro. Dit bedrag is vrij besteedbaar.

Mantelzorgers hoeven hem alleen aan te vragen. Dit kan vanaf 1 april 2019. De Pluim voor Mantelzorgers is een blijk van waardering voor de langdurige en intensieve zorg die mantelzorgers geven.

Pluim aanvragen

U komt in aanmerking wanneer:

  • U voor een inwoner van de gemeente Barendrecht zorgt;
  • Deze zorgontvanger beperkt is, bijvoorbeeld (chronisch) ziek, lichamelijk of verstandelijk beperkt, psychisch ziek of verslaafd;
  • U daar niet voor betaald krijgt;
  • U dit meer dan 8 uur per week en voor minimaal drie maanden doet;
  • U een sociale relatie met de zorg-ontvanger heeft;
  • Uw zorgontvanger zonder uw mantelzorg meer professionele zorg nodig heeft.

Samen aanvragen

De Pluim voor Mantelzorgers vragen mantelzorgers én zorgontvangers samen aan. U kunt het aanvraagformulier invullen of downloaden via barendrecht.nl of kijkopwelzijn.nl.U kunt het formulier ook afhalen bij de receptiebalie in de hal van het gemeentehuis (Binnenhof 1) en bij KijkopWelzijn (Binnenlandse Baan 30).

Was u vorig jaar ook al mantelzorger en is er in uw situatie en/of van uw zorgontvanger niets veranderd? Dan hoeft u geen actie te ondernemen. In samenwerking met Steunpunt Mantelzorg van KijkopWelzijn ontvangt u begin april 2019 een brief met aanvullende informatie over de uitbetaling van de Pluim voor Mantelzorgers 2019.

Twijfelt u of u mantelzorger bent of heeft u een andere vraag? Dan kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van KijkopWelzijn op telefoon (0180) 691 801 of e-mailadres mantelzorg@kijkopwelzijn.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »