Warenhuis Wesdijk, Onderlangs, Barendrecht

BARENDRECHT – Sloopbedrijf A. van Liempd start eind maart met de sloop van warenhuis Wesdijk. De sloop duurt in totaal ongeveer vier weken. Warenhuis Wesdijk sloot eind 2018 na 54 jaar de deuren van de winkel aan het Onderlangs.

Gemeente Barendrecht: “We gaan het terrein dat vrijkomt inrichten als parkeerterrein. Extra parkeerplekken is iets waar in het centrum behoefte aan is. Ook wordt laden en lossen voor de winkels aan het Onderlangs makkelijker.” Na de sloop komt er eerst een tijdelijke parkeerplaats zodat bezoekers hier al kunnen parkeren voordat het definitieve parkeerterrein wordt aangelegd. De gemeente werkt nog aan een ontwerp.

Vergroening

Gemeente Barendrecht: “In het ontwerp hebben we ook aandacht voor groen, want vergroening van het centrum is een van de ambities van het college. Groen zorgt ervoor dat het Onderlangs sfeervoller en aantrekkelijker is voor omwonenden, ondernemers en bezoekers van het winkelgebied. Ook spelen we met vergroening in op het veranderend klimaat. Groen is goed voor de afvoer van regenwater en geeft verkoeling bij hitte. ”

Daarnaast onderzoekde gemeente de mogelijkheid om onder dit parkeerterrein aan het Onderlangs een waterberging aan te leggen. Een dergelijke waterberging ligt al onder het Binnenhof. Ook voor het Achterom is dit een wens van de gemeente. Het realiseren van de waterberging is onderdeel van een groter rioleringsplan van het centrum.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »