Hardloopbaan van Atletiekvereniging CAV Energie Barendrecht

BARENDRECHT – Onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam is de politie een onderzoek gestart naar een 58-jarige man uit Rotterdam die jarenlang heeft gewerkt als atletiektrainer bij verschillende atletiekverenigingen in de regio Rotterdam en Den Haag.

De man is ruim 15 jaar werkzaam geweest als trainer bij atletiekvereniging CAV Energie op sportpark de Bongerd in Barendrecht. Aanleiding voor het onderzoek door het OM zijn publicaties in de media over misbruik van meisjes die op verschillende locaties en momenten atletiektraining kregen van deze man.

Zie ook: Voormalig trainer van CAV Energie betrokken bij misbruikschandaal in atletiekwereld

Onderzoek

Om een goed beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd zal het onderzoeksteam alle relevante informatie opvragen. Inmiddels is het dossier over de man bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR) gevorderd.Het instituut deed onderzoek naar de misdragingen van de man en schorste hem.

Gedurende de onderzoeksperiode zijn er meldingen gedaan die vooralsnog niet tot een aangifte hebben geleid. Alle meldingen worden geïnventariseerd. Uiteindelijk zal door het OM beoordeeld worden of er strafbare feiten zijn gepleegd en of die vervolgbaar zijn.

Oproep

De politie ontvangt graag alle informatie die bruikbaar kan zijn voor het onderzoek. U kunt contact opnemen met de zedenpolitie op telefoonnummer 088-6615111 (dagelijks bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur). Meldingen kunnen ook gedaan worden via het algemene politienummer 0900-8844, of als u liever anoniem blijft op 0800-7000.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »