Scholen en kerken in Barendrecht doen mee aan Schoenendoosactie voor Polen

BARENDRECHT – In ons land groeien kinderen die niet door hun ouders kunnen worden opgevoed, vaak op in een pleeggezin. In Polen gaan die naar een zogenaamd weeshuis.

Wie in zo’n instelling opgroeit, heeft vaak een heel verdrietige of zelfs traumatiserende jeugd. Voor zulke kinderen en jongeren willen we in december schoenendozen naar Polen brengen. En ook voor kinderen die in situaties van schrijnende armoede opgroeien. Dat zijn er nog heel veel in Polen“, aldus de organisatie.

Schoenendoos

Daarom is er ook dit jaar weer de oproep: vul een schoenendoos of enkele dozen met mooie, lekkere en nuttige dingen. En dan wordt vóór kerst een Pools kind daar heel blij mee. Veel kerken uit Barendrecht en omgeving en enkele scholen doen mee.

Vanuit Barendrecht worden de schoenendozen rechtstreeks gebracht naar kerken in de Poolse steden Łódz, Piotrków Trybunalski, Torun, Turek en Znin. Die selecteren met behulp van scholen of de sociale dienst van hun stad kinderen uit weeshuizen en arme gezinnen. Zij worden uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin ze een schoenendoos ontvangen. Met dozen gevuld met schoolspulletjes, een knuffel, toiletartikelen, speelgoed, snoep, chocola en een kerstkaart en met blijde gezichten gaan ze weer naar huis.

Wie meer informatie wil over de Schoenendoosactie of zelf mee wil doen aan de actie, kan een mail sturen naar polencommissie@live.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »