Appartementencomplex langs de Kilweg met drie type woningen vanaf begin 2019 beschikbaar

BARENDRECHT – In de wijk Vrouwenpolder worden door Woonvisie momenteel 55 nieuwe appartementen gebouwd. Het project is gelegen in de hoek Kilweg / Middelweg en omvat drie type sociale huurappartementen variërend van 69 m2 tot 76 m2 met huurprijzen tussen de €575 en €710.

Volgens de huidige planning moeten de woningen in het 1e kwartaal van 2019 worden opgeleverd. Bent u geïnteresseerd in het huren van één van de woningen? Houdt u dan WoonnetRijnmond.nl in de gaten. Woonvisie: “Daarop adverteren wij de verhuur van de woningen. Ook geven wij daarop aan, aan welke eisen u moet voldoen om voor de woning in aanmerking te komen. Voor toewijzing is de hoogte van uw inkomen belangrijk. Is uw inkomen lager dan € 36.799 (peildatum 2018) per jaar? Dan komt u in aanmerking voor deze woning.

Type woningen

Het project ligt in het gebied Vrouwenpolder, tussen de Kilweg en de Middelweg. Woonvisie bouwt hier 55 sociale huurappartementen:

  • Type A: 32x driekamerappartementen van 72 m² met een huurprijs van € 674,-
  • Type B: 8x driekamerappartementen van 69 m² met een huurprijs van € 615,-
  • Type C: 15x driekamerappartementen van 76 m² met een huurprijs van € 575,18 en € 710,-.

De type C woningen zijn rolstoel toegankelijk en daardoor geschikt voor bewoners met een lichamelijke beperking. Deze woningen worden in eerste instantie aangeboden aan huurders met een rolstoel indicatie voor een huurprijs van € 575,18. Mochten er minder huurders zijn met een rolstoel indicatie dan woningen, dan worden de overige type C woningen met een huurprijs van € 710,- aangeboden.

De service kosten bedragen € 28,32 per woning. Hierin is de schoonmaak van de algemene ruimten, ontstoppingsfonds, glasverzekering, elektra voor de algemene ruimten en de wijkhuismeester opgenomen.

Planning van het project

De aannemer Blokland is eind september 2017 gestart met de bouw van de woningen. Momenteel is 1ste verdieping in de ruwbouw klaar en is er gestart met de 3de verdieping. Vanwege een strenge winterperiode begin 2018 is er enige vertraging in de bouw opgelopen. Hierdoor is de verwachting dat de woningen in 1e kwartaal van 2019 worden opgeleverd. Deze planning is voorlopig. Er is een kans dat de woningen eerder of later klaar zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »