Heterdaad aanhouding bij inbraak in lokwoning Mr. Lohmanstraat 'helaas niet gelukt'

BARENDRECHT – De politie maakte afgelopen donderdag bekend een inbreker te hebben aangehouden nadat hij in een lokwoning had ingebroken. Zoals een aantal lezers al snel opmerkten zat er tussen de inbraak en aanhouding opvallend genoeg enkele maanden tijd, ondanks dat het een lokwoning van de politie betrof.

De politie laat naar aanleiding van vragen hierover door BarendrechtNU weten dat betreffende woning aan de Mr. Lohmanstraat het afgelopen jaar werd gebruikt als ‘lokwoning’: een woning die actief in de gaten wordt gehouden (camerabeelden) en waar ‘waardevolle spullen’ in liggen. De dieven hadden hier op heterdaad aangehouden moeten worden.

Ontkomen

Op woensdag 2 mei braken 2 mannen in in de lokwoning aan de Mr. Lohmanstraat. Ze braken in door een keukenraam te forceren en konden daarna ongezien wegkomen. Ze stonden echter wel op beeld.

Eind juni verspreidde de politie vervolgens, via het regionale opsporingsprogramma ‘Bureau Rijnmond’, beelden van de inbrekers, zonder erbij te vermelden dat het inbrekers waren in hun ‘eigen’ lokwoning. Een bewuste keuze, zo laat de woordvoerder van de politie weten.

De aanhouding van de 23-jarige verdachte uit Rotterdam kon uiteindelijk op 30 juli worden uitgevoerd nadat de inbreker intern werd herkend bij de politie.

Heterdaad

Het idee bij een lokwoning is overigens zeker om de verdachten op heterdaad aan te houden. Maar dat is bij deze inbraak dus helaas niet gelukt“, zo laat de politie woordvoerder weten. Hoe het precies kon gebeuren dat de twee konden ontkomen blijft onbekend. Eén van de twee inbrekers wordt nog gezocht.

Desondanks spreekt de politie over ‘mooi nieuws’, omdat de lokmethode voor het eerst een inbraak opleverde (in Barendrecht): “Het was wel de eerste keer dat er in werd gebroken in een lokwoning! Mooi nieuws dus.” Er worden geen (waardevolle) goederen gemist, want er werd niets gestolen bij de inbraak, zo laat de politie weten.

Sloopwoning

De woning aan de Mr. Lohmanstraat is momenteel niet meer actief als lokwoning, het betreft een leegstaande woning die binnenkort zal worden gesloopt. De politie geeft aan dat het middel elders in het gebied nog wel wordt ingezet. De inzet aan de Lohmanstraat zal ook intern bij de politie nog worden geevalueerd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »