't Waaltje decor van Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen

BARENDRECHT/HEERJANSDAM – [Foto’s] Het Waaltje op de grens van Barendrecht met Heerjansdam was afgelopen weekend het decor van het Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen.

Het kampioenschap had eigenlijk plaats moeten vinden op de Bosbaan in Amsterdam, maar vanwege blauwalg in het water daar moest de organisatie uitwijken naar Heerjansdam. Het evenement werd georganiseerd door Stichting Open Water Zwemmen OEZA.

Open water zwemmen

Vanaf de steiger aan de zijde van Heerjansdam werden de wedstrijden gestart, waarna deelnemers, afhankelijk van de afstand, één of vele baantjes richting het Waalviaduct zwommen. In totaal zijn er op zaterdag en zondag bij elkaar 40 startmomenten geweest voor verschillende categorieën, leeftijden en afstanden (volledige programma, pdf). De wedstrijden moesten zaterdag korte tijd worden stilgelegd vanwege een boom die dreigde om te vallen, de brandweer heeft de boom uit voorzorg omgezaagd.

Stichting Open Water Zwemmen OEZA: “Laten we beginnen met onze dank over te brengen naar de organisatie van De Lansingh uit Heerjansdam en de KNZB. Nadat 20 juli werd besloten dat de Bosbaan voor het zwemmen onveilig zwemwater was vanwege blauwalg, is in het weekend daarop door vele personen overleg gepleegd en hard gewerkt om het ONK en onze andere wedstrijdonderdelen toch doorgang te laten vinden

Foto’s van zondagmiddag 13:30 – 15:00Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »