Verkeersdrempels op Binnenlandse Baan bij oversteekplaatsen gemeentehuisplein; Markt mogelijk naar één zijde van het plein

BARENDRECHT – De gemeente gaat volgende week verkeersdrempels aanleggen op de Binnenlandse Baan. De drempels komen bij de voetgangersoversteekplaatsen op het (nieuwe) gemeentehuisplein. De verkeerssituatie (en veiligheid) is al langere tijd een punt van discussie onder inwoners en binnen de politiek.

De gemeente heeft tevens aangegeven dat er nog een definitief besluit moet worden genomen over de maximaal toegestane snelheid. Deze was eerder vastgesteld op 50km/u, maar uit deze reactie van de gemeente blijkt dat er toch opnieuw een afweging zal worden gemaakt.

Markt op één zijde van het plein

In de gemeenteraadsvergadering werd gisteravond (Donderdag 14 juni 2018) tevens gestemd over de motie ‘Veiligheid weekmarkt Binnenhof’. Deze motie werd ingediend door de VVD-, CDA-, PvdA-, GroenLinks-, SGP/ChristenUnie- en D66-fractie. De motie is unaniem aangenomen.

In de motie wordt het college verzocht om direct actie te ondernemen om de veiligheid te verhogen. Zo werden er vandaag (Vrijdag 15 juni 2018) direct (en voor de komende weken) verkeersregelaars ingezet en kan er tijdens de markt niet meer naar het Onderlangs worden gereden vanaf de Binnenlandse Baan (thv de Hema).

Ook wordt het college verzocht structurele oplossingen te zoeken waarmee de veiligheid verhoogd kan worden en een voorstel hierover naar de raad te brengen. Tenslotte wordt het college verzocht te onderzoeken of het mogelijk is de weekmarkt aan één kant van het plein te positioneren, aan de zijde van de Rijnstraat, en hierbij te onderzoeken of het afsluiten van de Rijnstraat een mogelijkheid is. De omwonenden dienen hierbij betrokken te worden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »