Wensboom: "Alle wensen van bewoners uit Borgstede in vervulling"

BARENDRECHT – Linda Sanders van De Barendrechtse Uitdaging en Joke Norendaal van Netwerk ViZi (Vrouwen in Zaken inspireren) hebben samen het idee opgepakt om iets bijzonders te doen voor de senioren in Barendrecht.

Er is een wensboom geplaatst in Borgstede die gedurende de afgelopen 4 weken is volgehangen met wensen van de bewoners van Borgstede. Wensen als weer eens naar de markt gaan, de kerk in mijn geboortedorp bezoeken, een muziekvoorstelling bijwonen, een “verwendag” met een mooie portretfoto en een ijsje eten op het dorp. Mooie, ontroerende en voor de bewoners vaak oprechte kleine dromen. Wensen die door ViZi leden vervuld konden worden.

Wensboom

Die middag op de 17e mei, plukt Jolanda Ruissen de wensen uit de boom, die vervolgens allemaal zonder enige aarzeling door de aanwezige ViZi leden zijn opgepakt. Binnen het uur hebben alle wensen een maatje gevonden. Waarna nog een gezellig geroezemoes in de zaal klinkt waarbij ViZi dames verder kennis maken met de bewoners en de wensen bespreken.

De middag krijgt een extra feestelijk tintje door het optreden van een deel van de band Puur & Simpel, waarbij Glenda Peters liedjes zingt over vriendschap, liefde en wilskracht. Marjan Beekman, activiteitenbegeleidster van Laurens Borgstede, zegt enthousiast toe de coördinatie op zich te nemen zodat de komende weken volop genoten gaat worden van de uitstapjes en verwenmomenten.

Een jonge vrouw, die aandachtig de wensboom heeft bekeken merkt op: “Wat een mooie kleine wensen, dat doe je toch zo!”. Waarop zij de daad bij het woord wil voegen en gelijk wil gaan wandelen met een van de bewoners in haar scootmobiel. Helaas bleek het voor die mevrouw al wat laat, zij ging namelijk terug naar haar kamer. Wel was de afspraak om te gaan wandelen op een zomerse dag beklonken met deze kennismaking en ferme handdruk.

Fantastisch om al dat enthousiasme mee te beleven van de mensen die zich vrijwillig inzetten en van deze middag een succes hebben gemaakt en de dames die van deze ‘wensen’ middag de komende weken een mooie herinnering gaan maken“, aldus Linda Sanders, manager van de Barendrechtse Uitdaging.

Foto’s: Petrina DerksenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »