Voorstelronde: Barendrechtse Roparun teams

BARENDRECHT – Op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, passeren tussen 10.30 uur en 17.30 uur 313 teams uit Hamburg en Parijs lopend en fietsend onze gemeente. De teams uit zowel Hamburg als Parijs ontmoeten elkaar voor het eerst bij de kruising Boezemweg/Stationsweg.

Aan de Roparun doen dit jaar 7 teams uit Barendrecht mee: Taxi Bakker Runners, Dalton Lyceum Barendrecht, Energieteam Barendrecht, Team Ondernemers Barendrecht, Vrienden met vrienden, Friends Run 4 Life en LPMW-runners.

Roparun teams

De komende tijd stellen alle teams zich voor, in deze eerste editie stellen de eerste 4 Barendrechtse teams zichzelf voor (via Stichting de Doorkomst Barendrecht) (Update: Nog 2 teams zijn toegevoegd):

25 Friends Run 4 Life

Wij zijn een relatief jong team en doen dit jaar pas voor de 4de keer mee. Verschillende leden doen wel al veel langer mee. Zo deed Paulo al bij de 2e editie van de Roparun mee en is dit jaar de 15de editie dat hij mee rent. Naast ervaren leden hebben wij ook de nodige nieuwe leden die dit jaar voor het eerst mee doen. Met nieuwe leden komen ook nieuwe ideeën en dit jaar hebben wij bijvoorbeeld een Marktplaats account geopend waarop wij de duvel en zijn ouwe moer verkopen. Dit jaar doen we ook meer met social media. Tijdens de Roparun kan je ons volgen op Facebook en Instagram waar wij leuke gebeurtenissen, foto’s en video’s delen. Ook gaan wij live uitzenden op Facebook tijdens onze aankomst, zodat je dit vanuit onze ogen kunt ervaren.

Vrienden Met Vrienden

Dit team is in 2014 gestart en bestaat uit een gezellige groep vrienden die het hele jaar door zo veel mogelijk geld op proberen te halen voor de Roparun. We krijgen daar natuurlijk ook hulp bij van bijvoorbeeld supermarkten waar mensen hun lege flessenbonnen kunnen inleveren. Verder lopen we collectes, kunnen er oude kranten ingeleverd worden en zijn er tulband cakes verkocht. Ook kan er een SMSje gestuurd worden met de tekst Roparun 243 naar 4333 dan doneer je ook 3 euro. Sms’en dus!

Team Ondernemers Barendrecht

Niet één sponsor, of twee, maar zoveel mogelijk sponsors uit het Barendrechts bedrijfsleven vormen samen één grote sponsor voor een enthousiast en krachtig vrouwenteam dat verder kijkt dan alleen haar eigen wereld en ook maatschappelijk een bijdrage wil leveren. ‬Met het team – allemaal vrouwen – leggen wij een estafetteloop van meer dan 500 km af. Dit doen we om geld in te zamelen voor mensen met kanker.‬

De Roparun heeft als motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Wij willen hier graag een steen(tje) aan bijdragen omdat wij het belangrijk vinden om met een groep enthousiaste, sportieve vrouwen iets te doen voor mensen die in deze moeilijke situatie leven. Naast het werven van bedrijven binnen Barendrecht die deel willen worden van Team Ondernemers Barendrecht zijn wij d.m.v. allerlei acties bezig zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Energieteam Barendrecht

Wij zijn dus Energieteam Barendrecht en lopen namens de atletiekvereniging CAV Energie weer de Roparun vanuit Hamburg. Als sponsoracties hebben wij gecollecteerd in Ridderkerk, Barendrecht en de Bloemenjungle in Ridderkerk. Met de atletiekvereniging en Lagersmit hebben wij 2 grote sponsoren. Ook verkopen wij tijdens de marathon trainingslopen bij Energie onze verse pannenkoeken en kunnen de lopers gemasseerd worden. Ook wordt er veel geld opgehaald via de Donatiemodule van de Roparun. Een deel van de boodschappen voor tijdens het weekend wordt weer gesponsord door Dirk van den Broek aan het Muziekplein. De verwachtte doorkomst in Barendrecht is elk jaar weer een feestje voor ons.

Taxi Bakker runners

Taxi Bakker Runners is van origine een oer Barendrechts Roparun team met alweer 14 jaar als hoofdsponsor Taxi Bakker uit Barendrecht. Het is het oudste Roparun team uit Barendrecht.

De oprichter van Taxi Bakker, Arie Bakker heeft de Roparun altijd een warm hart toegedragen en heeft die liefde aan zijn zonen overgedragen. Nu Arie niet meer actief werkzaam is bij Taxi Bakker, houdt hij nog wel nauwe contacten met het Roparun team. Zo is er vele jaren op 2e Pinksterdag een mooi feestje geweest aan de 2e Barendrechtseweg waar we met ons team heel warm verwelkomd werden. Helaas is dit jaar de route anders en zullen we het feest langs de route bij het gemeentehuis moeten houden.

Het team wisselt ieder jaar en dit jaar zit er voor het eerst geen enkele medewerker meer bij van Taxi Bakker. Het is een zeer gevarieerd team, familie leden die elkaar meevragen, vrienden, sportmaatjes of mensen die ons zelf benaderen omdat ze de Roparun zo’n fantastisch doel vinden. Iedereen bij elkaar maakt het een mooie bonte mix van toffe mensen die graag iets willen presteren voor dit mooie doel.

We kijken ernaar uit om op 2e Pinksterdag langs het gemeentehuisplein te komen met ons gehele team. Het is altijd een emotioneel moment na 3 dagen nauwelijks slapen, familie en vrienden langs de kant te zien staan. U komt ons toch ook aanmoedigen?

LPMW-Runners

Team 305 LPMW-Runners is het bedrijfsteam van het Barendrechtse Laspartners Multiweld BV. Dit jaar doen zij voor de zesde keer mee aan de Roparun. Net als andere jaren is team 305 ook dit jaar weer gestart vanuit Parijs.

Naast dat het team ieder jaar actief op zoek gaat naar sponsors, organiseren zij bovendien leuke activiteiten om geld op te halen voor de Roparun. Zo is er al een aantal keer een spinningmarathon georganiseerd, bier- en wijnproeverijen, workshops bonbons maken, een bootcampmiddag en een workshop buikdansen.

Staat u maandag ook klaar in Barendrecht om dit enthousiaste team te onthalen en aan te moedigen?

Overzicht Barendrechtse teams

Een overzicht van alle zeven Barendrechtse teams:

Team 11
Taxi Bakker Runners
http://taxibakkerrunners.jouwweb.nl/

Team 128
Dalton Lyceum Barendrecht
https://www.daltonbarendrecht.nl/

Team 160
Energieteam Barendrecht
http://energieteambarendrecht.nl/

Team 185
Team Ondernemers Barendrecht
https://www.facebook.com/Team-Ondernemers-Barendrecht-934136876748946/

Team 243
Vrienden met vrienden
http://www.vriendenmetvrienden.nl/

Team 278
Allport Netherlands bv / 25 Friends Run 4 Life
http://25friendsrun4life.nl/

Team 305
LPMW-runners
http://lpmwrunners.nl/Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »