Project Spring! opent 'moderne woongemeenschap' met 57 microwoningen aan het Zuideinde

BARENDRECHT – Aan het Zuideinde 80 opent woonconcept Spring! op 1 juni haar deuren. Het afgelopen jaar transformeerde initiatiefnemer Michel van den Meerendonk in samenwerking met de gemeente Barendrecht een oud kantoorpand tot een appartementencomplex met volledig ingerichte microwoningen.

Het complex ligt pal naast station Barendrecht, op zo’n 100 meter van de ingang. Het appartementencomplex telt 57 appartementen met oppervlaktes van 22 tot 49 m2 per (micro)woning. De woningen bevatten een eigen kleine badkamer en keuken.

Moderne woongemeenschap

Initiatiefnemer Michel van de Meerendonk: “Spring! wordt een moderne woongemeenschap. Speciaal ontworpen voor een mix aan Barendrechtse starters, internationale studenten, spoedzoekers, seizoenexpats en statushouders. Spring! combineert wonen met service voor bewoners, zoals beheer, toezicht, kookstudio’s , wasserette, en het gebruik van deelauto’s en fietsen.

Geïnteresseerden kunnen meer informatie opvragen via living [@] springhousing.nl.

Leegstand en sociale veiligheid

De gemeente Barendrecht is blij met de ontwikkeling van de woningen: “Het plan biedt een oplossing voor de leegstand van het pand aan Zuideinde 80 én de behoefte van specifieke doelgroepen aan woonruimte. De gemeente verwacht dat het opknappen van het pand aan Zuideinde 80 een positief effect op de sociale veiligheid in de omgeving. Ook hoopt de gemeente dat het opgeknapte pand positief uitstraalt op de omgeving en dat het andere woningeigenaren inspireert om hun panden ook op te knappen.

Ook niet geheel onbelangrijk voor de gemeente: dankzij de extra woningen voldoet de gemeente weer aan de landelijke taakstelling voor het bieden van huisvesting aan statushouders.

Doelgroepen

De woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor een aantal specifieke doelgroepen, maar er is wel een verdeling gekoppeld aan de nieuwe woonruimten:

  • starters, studenten en mensen die met spoed op zoek zijn naar een woonruimte;
  • statushouders (maximaal 1/3 van de studio’s);
  • seizoenarbeiders (maximaal 1/3 van de studio’s).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »