Een aantal willekeurige terrassen op het Havenhoofd (via: Google Streetview)

BARENDRECHT – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) verzoekt de Barendrechtse gemeenteraad om een proef mogelijk te maken met langere openingstijden voor terrassen in Barendrecht. KHN vertegenwoordigt in Barendrecht 24 horecagelegenheden.

De belangenbehartiger vraagt de gemeenteraad om terrassen één tot anderhalf uur langer open te laten zijn. Dit kan bijvoorbeeld per gebied op de Middenbaan, het Doormanplein en/of het Havenhoofd. Op die manier moet voorkomen worden dat de horeca haar gasten om 23:00 uur weg moet sturen van de terrassen. “Dit heeft als gevolg dat Barendrecht om 23:00 uur stil is, mensen gaan naar huis of naar omliggende gemeente“, aldus KHN: “Op deze manier jagen we gasten weg van ons terras en uit het dorp.

Gebiedsgericht beleid

Horeca Nederland: “Ons voorstel is om een pilot te starten met gebiedsgericht beleid. Dit betekent dat de openingstijden per gebied (Middenbaan, Doormanplein en Carnisselande) bepaald kunnen worden. Deze kunnen afhankelijk van de situatie per gebied verschillend zijn. Hierbij rekening houdend met het aantal bewoners, het dragen van geluid en het aantal klachten . Het doel is om hierbij , zeker in de gebieden waar nauwelijks tot geen geluidsklachten zijn, één a anderhalf uur extra openingstijd in te krijgen. Dit maakt een wereld van verschil voor de ondernemers en de gast.

Terrasregels

KHN begint de brief (PDF) aan de gemeenteraad met een toelichting over waarom ze de pilot willen starten: “In de loop van het vorige jaar is er het één en ander te doen geweest over de openingstijden van de terrassen op Carnisselande. Dit heeft geresulteerd in een strengere handhaving op de sluitingstijd voor het terras van 23:00 uur in geheel Barendrecht. Vooropgesteld vinden we dat regels en afspraken nageleefd moeten worden. Maar eens in de zoveel tijd moet er ook gekeken worden of regels nog hanteerbaar en van deze tijd zijn. De huidige terrasregels zijn voor het laatst vastgesteld in 2010. Daar waar het gebruikelijk is om eens in de vier jaar de regels te evalueren en actualiseren hanteert Barendrecht regels van acht jaar oud. Ik hoef u niet te vertellen hoeveel de wereld kan veranderen in acht jaar tijd

Artikelfoto: Een aantal willekeurige terrassen op het Havenhoofd (via: Google Streetview)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »