Inwoners Louny maken kennis met muziekleven in Barendrecht

BARENDRECHT –Afgelopen week heeft een groep inwoners van partnerstad Louny kennis gemaakt met het muziekleven in Barendrecht. De Tsjechische delegatie was onder de indruk.

CultuurLocaal bood een avond Nederpop aan. Leerlingen van deze Barendrechtse muziekschool zongen en speelden zo’n 14 nummers van Nederlandse komaf. Van harde rocknummers, zoals ‘Radar Love’ tot ballads als ‘Mag ik dan bij jou’.

Bij de Harmonie werd een repetitie van het Dagorkest bijgewoond. Het orkest oefende voor de Kerstperiode. Hans van Gelder hield een lezing over het verschil tussen Tsjechische en Nederlandse muziek. En in Utrecht heeft de groep het museum Speelklok bezocht. Hier staan automatisch spelende muziekinstrumenten, zoals speelklokken en draaiorgels. Verder zijn er nog creatieve workshops geweest met onder meer tekenen, kettingen maken en zijdeschilderen.

Muziek is dit jaar het gezamenlijke thema voor de stedenband. Er hebben diverse activiteiten plaatsgevonden. In december volgt nog een bezoek van een jongerenband uit Louny aan Barendrecht. En ook in 2018 zullen nog een paar activiteiten rond dit jaarthema georganiseerd worden, met name in Louny.

Artikelfoto: Tsjechische gasten bezoeken museum Speelklok in UtrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »