Gezellige Brusjes Fundag in Waterpoort voor kinderen die opgroeien met zorg

BARENDRECHT – Donderdag 19 oktober was het een gezellige drukte in Sporthal Waterpoort. Voor de derde keer werd de Brusjes Fundag georganiseerd.

Deze ochtend was bedoeld voor kinderen die opgroeien met een ziek of beperkt broertje of zusje (brusje) of zieke/beperkte ouders. Omdat het opgroeien voor deze kinderen net even anders is, werden ze vandaag (Dinsdag 24 oktober 2017) in het zonnetje gezet.

Sport en spel

Er was van alles te doen. Barendrecht Sport en het Steunpunt Mantelzorg hebben samen met de BuurstSportCoaches een leuk assortiment aan spellen en activiteiten neergezet. Schminken was weer favouriet, net als de stormbaan. Daarnaast waren er creatieve activiteiten, zoals stenen versieren en potjes vullen met aarde en zaadjes van de tuinkers. Bibliotheek Aanzet heeft materiaal voor een gezellige lees-/chillhoek verzorgd. Hier werd ook weer volop gebruik van gemaakt.

We proberen het karakter van deze ochtend vooral rustig, overzichtelijk en ontspannen te houden, zodat er ook volop ruimte is voor aandacht voor de kinderen en een fijn gesprek met de ouders. Daarom hebben we ook een koffiehoek, waar ouders elkaar kunnen ontmoeten”, aldus Wouter van de Pas, coördinator Barendrecht Sport.

Aandacht

Sandra van Deuzen, mantelzorgconsulent, beaamt dat alle aandacht die er voor het opgroeien met zorg en zorg in het gezin in het algemeen, altijd is meegenomen. “De wissel die het krijgen van een kindje met een beperking trekt op het gezinsleven, is aanzienlijk. Het vraag van partners een grote aanpassing, maar uiteraard heeft het ook invloed op het opgroeien van de broertjes en zusjes. Als Steunpunt Mantelzorg richten wij ons vaak op de volwassenen die zorgen, maar vandaag (Dinsdag 24 oktober 2017) gaat alle aandacht naar de Brusjes!

We kijken als organisatie terug op een geslaagde ochtend en zijn blij met alle positieve reacties die we ontvangen op dit initiatief. Op naar de volgende Brusjes Fundag!” De organisatie is van plan om de activiteit twee ochtenden per jaar te organiseren in de Waterpoort: in de voorjaars- en herfstvakantie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »