Mobiele camera's ingezet na straatroven Vrijenburgweg en Voordijk

BARENDRECHT – Vorige week vonden er in ieder geval twee straatroven plaats aan de Vrijenburgweg (8 okt) en de Voordijk (13 okt). Afgelopen maandag (16 okt) zijn op beide locaties Mobiele Camera Units (MCU’s) geplaatst, zo heeft de burgemeester gemeld.

Met de inzet van de MCU’s wil de politie toezicht houden om straatberovingen te bestrijden“, aldus burgemeester van Belzen.

Mobiele camera’s (uit)lenen

De gemeente Barendrecht bezit zelf maar één mobiele camera. Eind 2016 heeft de burgemeester echter plannen bekend gemaakt om de camera uit te lenen aan Albrandswaard en Ridderkerk. Daar staat tegenover dat Barendrecht ook de camera van die gemeenten kan lenen op momenten dat het nodig is. Hierdoor zijn er bij ernstige veiligheidsverstoringen 3 camera’s in plaats van één beschikbaar.

Er zijn signalen bekend bij BarendrechtNU dat er meer straatroven hebben plaatsgevonden in de afgelopen 2 weken rond de betreffende locatie, maar hier is verder geen informatie over beschikbaar of er was (nog) geen aangifte gedaan bij de politie. Tips zijn altijd welkom.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »