Hondje

BARENDRECHT – [Update] Afgelopen week maakte Arian Koren bezwaar bij de gemeente tegen de heffing van hondenbelasting in Barendrecht. Naar aanleiding van reacties op deze berichtgeving is er vandaag (Maandag 24 juli 2017) een petitie gestart. De heer Koren: “Ik ben op advies van mijn mede hondenbezitters in Barendrecht een petitie begonnen om aan te bieden aan de gemeente Barendrecht.

Bezwaarmaker noemt o.a. de willekeur en het misbruik en onredelijkheid van het tarief als argumenten tegen de hondenbelasting. Hij verzoekt, de gemeente, samen met de ondertekenaars, om de hondenbelasting voor 2017 en toekomstige jaren af te schaffen. Bij voldoende handtekeningen (er is geen wettelijke drempel) zal de petitie worden aangeboden aan het gemeentebestuur.

Petitie

De petitie “Afschaffing Hondenbelasting Barendrecht ” kan digitaal worden ondertekend via petitie24.nl:

Actie voor afschaffing Hondenbelasting in Barendrecht!! Teken deze petitie om aan de gemeenteraad onze ongenoegen te laten blijken.

Ook is het bedrag onredelijk in verhouding met onze buurgemeenten zoals Rotterdam, Ridderkerk en Albrandswaard aangezien deze de Hondenbelasting inmiddels hebben afgeschaft.

Wij verzoeken de gemeente om de hondenbelasting voor 2017 en toekomstige jaren af te schaffen.

Zie ook: Bezwaarmaker aan de gemeente Barendrecht: Schaf de hondenbelasting af

Update 3 oktober 2017

De petitie “Afschaffing hondenbelasting in Barendrecht” is vanavond (Maandag 24 juli 2017) door initiatiefnemer Arian Koren aangeboden aan de gemeenteraad en het college. Burgemeester van Belzen nam de (ruim 500) handtekeningen in ontvangst:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »