55 huur-appartementen in de Vrouwenpolder: Gemiddeld huurprijs €670 per maand

BARENDRECHT – Afgelopen dinsdag tekenden Woonvisie-directeur Alfred van den Bosch en René Biesheuvel, algemeen directeur van Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland (Hardinxveld-Giessendam) een overeenkomst waarmee de bouw van 55 appartementen aan de Helenapolder in Barendrecht zeker is.

Het gaat om 55 driekamerappartementen in drie verschillende typen. De afmeting van de woningen varieert van circa 70 tot 76 m2, met een verwachte huurprijs van gemiddeld € 670 euro per maand. Een deel van de woningen wordt rolstoeltoegankelijk. De bouw start deze zomer, oplevering van de woningen staat gepland vanaf de nazomer 2018. Informatie over de verhuur van de woningen komt te zijner tijd beschikbaar.

Zie ook: Groen licht voor nieuwbouw Vrouwenpolder: 36 koopwoningen en 55 huurappartementen

Sociale huurwoningen

De gemeente Barendrecht heeft vastgelegd dat in de wijken Vrouwenpolder en Lagewei sociale huurwoningen moeten worden gerealiseerd. De gemeente is met diverse woningcorporaties gesprekken aangegaan om dit concreet in te vullen. In december 2015 tekenden de gemeente en Woonvisie al de intentieovereenkomst voor de gronduitgifte voor de bouw van sociale huurwoningen door Woonvisie. Woonvisie en Gebroeders Blokland tekenden op 17 november 2016 de intentieovereenkomst voor de realisatie. Samen werkten ze het plan voor 55 sociale huurappartementen verder uit en legden afspraken vast in de turnkey-overeenkomst die nu is getekend.

Artikelfoto: Schets door WoonvisieBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »