BARENDRECHT – Vorige week dinsdag zag treinreiziger Sven een loshangende plafondplaat boven het spoor op station Barendrecht. Vanwege het mogelijke gevaar hiervan heeft hij direct melding gemaakt bij de NS. De volgende dag bungelde de plaat nog steeds boven het spoor; Sven maakte opnieuw een melding via Twitter.

Vorige week vrijdag deed hij een 3e poging om het probleem te melden, de plaat boven spoor twee was inmiddels al verder los geraakt. In alle drie de gevallen gaf de NS aan dat de melding was genoteerd, maar een oplossing bleef uit: “Zou je het kunnen laten weten als dit over 3 dagen nog steeds zo is?“, aldus de NS aan Sven.

Storingsorganisatie

Sven nam afgelopen maandag (20 feb) contact op met BarendrechtNU over het potentiële gevaar voor reizigers op het perron en het treinverkeer. Naar aanleiding van deze foto op Twitter stelde de partij Echt voor Barendrecht vrijwel direct vragen aan het college over waarom dit potentieel gevaarlijke probleem nog steeds niet was opgelost. Burgemeester van Belzen liet vandaag (Vrijdag 24 februari 2017) in beantwoording hierop weten dat de storingsorganisatie van de NS de melding pas afgelopen maandag heeft ontvangen: “De gemeente heeft de Twitterberichten gevolgd en geconstateerd dat deze door NS werden overgenomen“. Sven maakte echter al een week eerder zijn eerste melding, ook hiervan stelde de NS (tot 3 keer toe) dat de melding was genoteerd.

Herstel

Inmiddels ruim anderhalve week later heeft de NS aangegeven dat er een aannemer is geregeld die het probleem moet gaan oplossen. Het herstel zal morgenavond (Zaterdag 25 februari 2017) (22:00 uur) gaan plaatsvinden. De NS heeft verklaard dat de constructie van de plafondplaten zo is dat de platen niet naar beneden kunnen vallen. “Dit soort meldingen wordt echter altijd snel opgepakt en uitgezet“, aldus de burgemeester.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »