Kleys van der Pas en Marja Wansink redden het leven van Marjo Forrer

BARENDRECHT – Vanochtend (Woensdag 18 januari 2017) ontvingen Kleys van der Pas en Marja Wansink een Barendrechtse Pluim uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde op locatie bij Tennisvereniging Barendrecht (Sportpark Ziedewij). De dames kregen de Pluim als blijk van waardering voor hun snelle en adequate optreden waarmee zij het leven van Marjo Forrer redde.

Voorafgaand aan haar eerste partij van de clubkampioenschappen op 6 september 2016 zakt Marjo plotseling in elkaar. Marja ziet dit en snelt samen met Kleys te hulp. Samen reanimeren zij Marjo, onder regie van Bart, die op dat moment 112 aan de lijn heeft. Politie, brandweer en ambulance spoedde zich naar de locatie.

Hartslag

Marja en Kleys slagen erin om Marjo middels hartmassage en beademing weer een zelfstandige hartslag te laten krijgen. Eenmaal in de stabiele zijligging zakt haar hartslag echter weer weg. Dit herhaald zich tot drie keer toe, waarbij ook de AED zijn nut heeft moeten bewijzen, voordat de professionele hulpverleners het overnemen.

Burgemeester Van Belzen is vol lof over het snelle en adequate optreden van de twee dames. “Samen hebben zij ervoor gezorgd dat Marjo weer op de been is zonder grote, onoverkomelijke ongemakken. Ik hoop dat velen een voorbeeld aan hen zullen nemen wanneer een noodsituatie zich voordoet.

Fotograaf: Leon van der Wilk

De melding voor brandweer Barendrecht om met spoed naar de tennisvereniging Barendrecht te gaan voor een reanimatie:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »