Grote stapel kerstbomen in vlammen op langs de Portlandse Baan

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Gisteravond (Donderdag 5 januari 2017) vond de jaarlijkse kerstboomverbranding plaats langs de Portlandse Baan, op de grens van Barendrecht met Rhoon. Om half acht werd de grote stapel ingezamelde kerstbomen aangestoken door de vrijwilligers van brandweer Albrandswaard.

Het aansteken van de grote stapel kerstbomen was voor de honderden aanwezigen een mooi moment om weer even op te warmen (-2 graden). Dat kon dit jaar overigens ook bij het kraampje met warme dranken.

Kerstboomverbranding

De stapel met tientallen kerstbomen was grotendeels in een klein kwartier opgebrand. De vlammen uit de hoge stapel bomen kwamen erg hoog omdat er weinig tot geen wind stond. De brandweer heeft de gehele tijd paraat gestaan om te kunnen blussen en/of wegwaaiende brandende deeltjes ‘neer te slaan’ met water.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »