Kindervoorstelling 'De Speelfabriek' slaat aan in Barendrecht

BARENDRECHT – Woensdag 26 oktober was de tweede voorstelling van Tante T en haar Speelfabriek in De Baerne. Deze keer voor wel vijftig kinderen, ruim twee keer zo veel als de eerste keer. Er komen nog twee voorstellingen deze winter.

Mag ik nog een keertje komen, Tante T?” Dit vroeg een van de bezoekers van voorstelling De Speelfabriek die Tante T voor CultuurLocaal in De Baerne op woensdag 26 oktober gaf. Een mooier compliment kan je niet krijgen.

De Speelfabriek

In september startte CultuurLocaal een reeks van vier voorstellingen van De Speelfabriek van Tante T. Elke laatste woensdag van de maand kunnen kinderen kijken en luisteren naar spontane verhalen, die ze zelf mogen verzinnen. En natuurlijk mogen ze dan ook zelf meespelen! Zo ontstaat er iedere keer een unieke voorstelling waarvan kinderen en ouders kunnen genieten.

Op 26 oktober was het weer zo ver en al snel werd duidelijk dat de Barendrechtse kinderen graag meedoen. Ruim vijftig kinderen wisten De Baerne te vinden, terwijl dat er bij de eerste voorstelling twintig waren. ”Toen ik zag dat er maar kinderen bléven binnenkomen, dacht ik: dit wordt een feestje!”, aldus Tessa Vugts, zoals Tante T in het dagelijks leven heet. “Natuurlijk wel een uitdaging om iedereen een rol te kunnen geven in de voorstelling.”

Bij elke voorstelling is ook een muziekdocent van CultuurLocaal aanwezig die de improvisaties muzikaal begeleidt. Deze keer was klarinettiste Monique Kruijdenberg van de partij. Zij loste het “probleem” van Tante T op door “Op een klein stationnetje” in te zetten. Daardoor konden alle kinderen een ritje in de trein van een van de papa’s maken.

Volgende voorstellingen

De volgende voorstellingen zijn op 23 november 2016 (met Lobke als gast) en 25 januari 2017 (met Boer Henk in de speciale voorstelling De Boer’n’Draad). In december is er geen voorstelling. Alle middagen zijn gratis toegankelijk en bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun ouders. Meer informatie is te vinden op cultuurlocaal.nl.

Foto: Tante T speelt met kinderen én ouders een zelf verzonnen verhaal in een volle BaerneZaal. (Fotograaf: Claudia Baarslag)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »