Verzekeraar ASR gaat dagwaarde van defecte iPhone redder vergoeden

BARENDRECHT – De kapotte iPhone van redder Raymond zal toch deels worden vergoed door verzekeraar ASR. De afgelopen dagen heeft BarendrechtNU in samenwerking met RTV Rijnmond verder naar de zaak gekeken. Na vragen aan de verzekeraar van het slachtoffer van dit incident (de vrouw in de auto) blijkt dat deze nu wel bereid is om deels tegemoet te komen: ze willen de dagwaarde van de defecte iPhone vergoeden. Dit werd in eerste instantie geweigerd omdat Raymond vrijwillig het water in zou zijn gegaan volgens de verzekeraar.

Update 28 okt: De verzekeraar heeft inmiddels aangegeven dat nu toch de volledige kosten voor een nieuw toestel vergoed zullen worden. Een langere update met meer info en alle gebeurtenissen volgt later.

Raymond en zijn vriendin Jitske: “Op dit moment is er nog niet bekend wat de eventuele dagwaarde zou zijn en hoeveel de vergoeding dus zou zijn. De nieuwwaarde van de iPhone 6 is nu zo’n 800 euro denk ik. Het was er eentje met 128gb.” Raymond is enigszins blij met de coulance van de verzekeraar, maar had toch liever gewoon een nieuwe telefoon gekregen. ‘‘De telefoon is al twee jaar oud en officieel niet heel veel meer waard. Ik hoop dat ASR uit coulance alsnog over de brug komt met een nieuwe telefoon.” Het slachtoffer zelf heeft niet de financiële mogelijkheid om de iPhone te kunnen vergoeden. Ze zou Raymond wel graag op een andere manier willen helpen.

Hulp

Vanmiddag heeft een lokale ondernemer zich nog gemeld bij BarendrechtNU om mogelijk een helpende hand te kunnen bieden. De uitkomst hiervan is nog niet bekend, later volgt uiteraard meer info.

Foto: Raymond en zijn vriendin Jitske met de defecte iPhone (Foto: RTV Rijnmond)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »