Nieuwe rotonde op Verenambachtseweg in zomer van 2017 gereed

BARENDRECHT/RIDDERKERK – Wethouders Dirk Vermaat (Barendrecht) en Volbregt Smit (Ridderkerk) onthulden op 13 oktober een bouwbord langs de Verenambachtseweg. Komende maanden wordt op deze locatie gewerkt aan de aanleg van een rotonde.  De nieuwe rotonde is naar verwachting in de zomer van 2017 klaar en ligt centraal in het foodcenter Reijerwaard.

Binnenkort start de aanbesteding voor de aanleg. De rotonde is belangrijk voor de ontsluiting van bedrijventerrein-Oost en verbindt de Verenambachtsweg via de Spoorlaan met het NS-Station in Barendrecht. Bovendien zorgt de rotonde voor een verbinding tussen het Handelscentrum ZHZ en Nieuw Reijerwaard.

Flink bouwwerk

Gezien het toekomstig gebruik van de rotonde is ervoor gekozen om de verharding uit te voeren in beton in plaats van asfalt. Door de keuze voor beton is het nodig om de rotonde te onderheien en is de bouwduur langer. Belangrijke voordelen zijn echter een zeer lange levensduur en weinig onderhoud. Voor het bouwwerk zijn zo’n 300 heipalen nodig.

Bredere aansluiting

The Greenery heeft recent besloten om het bedrijfsrestaurant langs de Spoorlaan te slopen. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om het eindstuk van de Spoorlaan te verbreden door een extra rijstrook toe te voegen ter hoogte van de verbinding met de rotonde. Dit komt de verkeersveiligheid en doorstroming ten goede.

De realisatie van de rotonde is een gezamenlijk project van gemeenten Ridderkerk en Barendrecht en de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard.

Foto: Wethouders Dirk Vermaat (links) en Volbregt Smit (midden) krijgen uitleg van projectleider Matteo de Visser (rechts). (Fotografie: Jos Wesdijk)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »