Eten aan de Dijk: "Echte beleving voor het publiek"

BARENDRECHT – Eten aan de Dijk, onderdeel van het Minifestival aan de Dijk, was meer dan uitverkocht en een echte beleving voor het publiek. De gasten werden afgelopen zaterdagavond in drie groepen verdeeld over drie gangen in het landschap die met elkaar rouleerden. Uit de ondergrondse oven werd eten wat daar de gehele dag op hete stenen en hooi en onder de aarde had liggen garen, blootgelegd, zodat de gasten volgens de overlevering een oneindige band met elkaar aangingen door deze gezamenlijk te openen. Dit gerecht werd opgegeten in het sferisch verlichte open lucht kasteel met een vuur in het midden waar rondom tafels in een cirkel stonden opgesteld en Guinevere betoverend en meerstemmig het publiek beroerde.

Het ‘Ordelijk buffet uit Blik’ was een compleet ingeblikt visgerecht waar gezamenlijk genoten werd van vers gebakken vis en bouillabaise, de weelderige wei en de film van Vollemaan ‘And Again..’.

Een korte reis met een dubbeldekker nam de gasten mee van het verleden, langs het hier en nu, naar de toekomst van Natuurgoed Ziedewij en al haar schatten aan oogst. Het Eten werd afgesloten met een mysterieus dessert, waar iedereen zijn zoete zonde kon pakken uit de Bron van de Eeuwige Jeugd en waar uit de Levensboom zoete vruchten geplukt konden worden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »