Verzoek om Regenboogvlag te hijsen op gemeentehuis tijdens Coming-Out Day

BARENDRECHT – [Update] D66 Barendrecht wil ook dit jaar graag weer de Regenboogvlag op het gemeentehuis zien wapperen tijdens Coming-Out Day. Tijdens deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (lgbt) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Deze dag valt dit jaar op dinsdag 11 oktober.

Marianne Tijssen-Humme heeft hierover namens de D66 fractie een vraag gesteld aan het college: “Wilt u op 11 oktober a.s. in het kader van de Nationale ‘Coming-Outdag’ de Regenboogvlag hijsen op het gemeentehuis?

Geaardheid

De fractie van D66 wil in Barendrecht aandacht besteden aan de komende ‘ComingOutdag’ op 11 oktober a.s . Deze dag, landelijk ondersteund door het kabinet, is vanaf 2009 ook in Nederland uitgeroepen tot Nationale ‘ComingOutdag’ om de sociale acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te bevorderen . Aan deze dag besteden vele gemeentes in Nederland aandacht. Het moet voor iedereen in Barendrecht mogelijk zijn om openlijk voor de eigen geaardheid uit te kunnen komen.

Regenboogvlag

Vorig jaar deed de fractie eveneens het verzoek om de Regenboogvlag op Coming Out Day te laten wapperen op het gemeentehuis. Vorig jaar viel 11 oktober echter op een zondag, waardoor de vlag niet kon worden gehesen door een aanwezige ambtenaar. Er is toen besloten om een dag later alsnog de vlag uit te hangen.

Dit jaar valt 11 oktober op een dinsdag. Mocht D66 een positief antwoord ontvangen, dan zal ook dit jaar weer de regenboogvlag te zien zijn bij het gemeentehuis. De kans dat dit inderdaad zal gebeuren is overigens vrij groot, vorig jaar reageerde het college als volgt op het verzoek: “Het Barendrechtse college wil graag aandacht besteden aan Coming Out Dag en steunt uw verzoek om hiervan blijk te geven door het hijsen van de Regenboogvlag

Update 27 september

“Het Barendrechtse college wil graag aandacht besteden aan ‘Coming-outdag’ en steunt uw verzoek om hiervan blijk te geven door het hijsen van de Regenboogvlag”. In de beantwoording wordt tevens aangegeven dat deze dag inmiddels is opgenomen in het ‘vlagprotocol’ van de gemeente Barendrecht. Komende jaren zal de vlag dus ook worden gehesen (op ‘Coming outdag’ zelf, of ander op de eerstvolgende dag dat het gemeentehuis geopend is).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »