Internationale Jongerenontmoeting in Barendrecht

BaRENDRECHT – Aanstaande zaterdag (9 juli) komen jongeren uit Frankrijk, Tsjechië en Duitsland naar Barendrecht. Samen met Barendrechtse jongeren gaan zij een week samen aan de slag. De totale groep telt 40 personen. Het programma bestaat uit sportieve, culturele, creatieve, recreatieve en maatschappelijke activiteiten. Doel is ontmoeting.

De jongerenontmoeting is een activiteit van de Stichting Stedenband Barendrecht- Louny. Aan de ontmoeting nemen jongeren deel uit Zschopau (Duitsland), Veneux-les- Sablons (Frankrijk), Louny (Tsjechië) en Barendrecht. Deze steden hebben allen een vorm van samenwerking met Louny.

Het is voor de tweede keer dat deze ontmoeting georganiseerd wordt. Uit elke stad komen 8 jongeren (12-16 jaar) met twee begeleiders. Doel is om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. Op die manier proberen we de Europese samenwerking echt vorm te geven, aldus Hugo Langendoen, een van de initiatiefnemers.

De jongeren verblijven in een accommodatie van de gemeente Barendrecht. Dankzij de eigen bijdrage van de deelnemers, medewerking van ondernemers, Kijk op Welzijn, Present, Vitesse, de gemeente Barendrecht en enkele anonieme sponsors kan de week georganiseerd worden. Enkele activiteiten zijn: wandelen in de Carnisse Grienden, bezoek aan Rotterdam, Kinderdijk en Delft en een activiteit voor Present uitvoeren.

Foto: Eerdere jongerenontmoeting vorig jaar in Louny, Tsjechië 



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »