Cadeautjes voor kinderen voedselbank van opbrengst beurs Carnisse Haven

BARENDRECHT – De opbrengst van de kinderkleding- en speelgoedbeurs Carnisse Haven (jaarlijks in het voorjaar en het najaar) wordt altijd verdeeld tussen de kerk en een wisselend goed doel. Omdat er al vaak geld is gedoneerd aan kinderen die in ongunstige omstandigheden opgroeien buiten Nederland vond de organisatie het tijd worden om kinderen dichter bij huis eens wat extra te geven. De €1.150 opbrengst van de lente-editie van de beurs is gebruikt om alle kinderen van gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank in Barendrecht te verrassen met een cadeautje.

Cadeautjes

Na inventarisatie van de interesses en leeftijden van de kinderen is er door vrijwilligers van de kledingbeurs heel hard gewerkt om voor alle kinderen één of meer passende cadeautjes binnen het budget van ruim 12 euro per kind te kopen én leuk in te pakken. De inhoud varieerde van schoolspullen, buitenspeelgoed, een spel voor het hele gezin of knutselspullen.

Gisteren zijn alle pakketjes uitgedeeld aan de 92 kinderen. Een grote verrassing! Sommigen pakten gelijk uit en reageerden erg blij, anderen wilden het liever tot thuis bewaren. De enthousiaste reacties maakten de inspanningen zeker de moeite waard!

De eerstvolgende editie van de beurs is op zaterdag 17 september. Meer informatie op beurscarnissehaven.nl.

Foto: Vrijwilligers van de voedselbank en de beurs Carnisse Haven achter de tafel met ingepakte cadeautjesBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »