Niets aan de hand: Vliegtuigje neergestort op vissersbootje in Gaatkensplas

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Sinds vrijdagavond hebben zich aan de lopende band bezorgde Barendrechters gemeld bij BarendrechtNU (waarvoor dank!). Allen vroegen zich af wat er aan de hand was bij de Gaatkensplas…

Een afgebroken stuk van een sportvliegtuigje en vleugels lagen langs de Gaatkensplas, de rook kwam nog uit het wrakstuk. In het water was een bootje te zien met de afgebroken vleugel van het vliegtuig erbovenop. Ook lagen er meerdere slachtoffers in het water en kwam een parachutist half in het water terecht nadat zijn parachute in de boom bleef hangen. Vervolgens kwam er ook nog een dronkenlap in een bootje voorbij om de situatie nog onoverzichtelijker te maken.

Brandweerwedstrijden

Een ongeval was het allemaal echter niet, want het “ongeluk” gebeurde 6 keer achter elkaar. De vrijwilligers van brandweer Barendrecht organiseerden gisteren (Zaterdag 4 juni 2016) de landelijke brandweerwedstrijd wateroppervlakte redding. Verspreid over de dag hebben 6 brandweerploegen laten zien hoe ze een dergelijk ongeval zouden aanpakken wat betreft de hulpverlening. De focus lag daarbij op het redden van slachtoffers die in het water liggen. Iedere ploeg werd door de aanwezige jury beoordeeld op de gemaakte keuzes en het uitvoeren van de hulpverlening. Wedstrijdploegen uit Abcoude, Maurik, Nieuw-Lekkerland, Opheusden, Oude-Tonge en Vinkenveen deden mee. Oude-Tonge wist de meeste punten te behalen en daarmee de wedstrijd te winnen.

Brandweerlieden van Brandweer Barendrecht oefenden het “rampscenario” vrijdagavond alvast op locatie. Op verzoek van de brandweer is niet eerder bekend gemaakt wat er precies zou gebeuren om te zorgen dat deelnemers (via bijv. Twitter/Facebook) geen voorkennis hebben van het scenario. Het blijft immers een wedstrijd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »