Politie waarschuwt voor 'briefje van inbreker' in Barendrecht

BARENDRECHT – De politie heeft vanmiddag (Maandag 23 mei 2016) gewaarschuwd voor een oud inbrekerstrucje dat momenteel wordt toegepast in Barendrecht: inbrekers plaatsen een stukje papier tussen de deur en het kozijn en kijken enige tijd later of het briefje er nog zit.

Politie Barendrecht: “Bij het openen van de deur valt het briefje op de grond. Hierdoor kunnen ze zien dat er iemand thuis is. Als het briefje er uren later nog zit betekent dat vaak dat er niemand in de woning is. (…) Blijkbaar heeft een nieuwe verdachte/groep Barendrecht gevonden. Dit willen wij uiteraard niet en daarom hebben we uw hulp nodig.

Meldingen

Volgens het Facebook bericht van Politie Barendrecht zijn er in de afgelopen dagen meerdere meldingen binnengekomen van dit trucje. Wie een briefje aantreft bij zijn woning, tuinhek of schuur wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900–8844. De politie geeft aan dat hierdoor gerichter kan worden gewerkt om de daders te kunnen traceren.

Omvang en wijken

Een precies aantal en locaties van waar dit trucje de afgelopen tijd is toegepast kan helaas niet worden gegeven(*). Op vragen van BarendrechtNU geeft de politie aan geen tijd te hebben om dit uit te zoeken. Op wat voor schaal deze truc wordt toegepast blijft vooralsnog dus onduidelijk. Waakzaamheid blijft uiteraard, zoals altijd, geboden.

Update 1: Eerste melding ontvangen dat er afgelopen nacht bij minstens twee huizen aan het Harderwater briefjes zouden zijn aangetroffen.

Update 2: Volgens een wijkagent uit Barendrecht gaat het inderdaad om de wijk Waterkant. Hier zijn meerdere papiertjes tussen voordeuren aangetroffen.

Zie ook: Woninginbraken kaart BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »